tisdag 27 maj 2008

KSP 58 och Sanningen om VM 58

Föreningen Konspiration 58 grundades 1958 av Bror Jacques de Waern. Medlemsantalet var i början blygsamt, men i samband med att man började hitta säkra bevis och gick ut med dem offentligt ökade medlemsskaran. Efter att en ordentlig hemsida skapats 2002 och Johan Löfstedts dokumentärfilm "Konspiration 58" sändes i SVT ökade antalet medlemmar kraftigt. Som mest hade föreningen över 3.000 medlemmar. Sanningen om VM 58 är en utbrytargrupp som bestämt sig för att inte ge vika för yttre påtryckningar. Vi har valt att fortsättningsvis arbeta anonymt med tanke på våra familjer och arbeten. Vi tror historien kommer att visa att vi har rätt.

Föreningen KSP 58 hemsida tvingades stängas ned 2007. Eller rättare sagt, påtryckningarna mot de ISP:er som hemsidan låg på blev för stora. För att undvika det ligger denna bloggsida nu på blogger.com.

Tack vare Internet Archives WAYBACK MACHINE kan du dock fortfarande ta del av vissa delar av den tidigare hemsidan. Där ligger versioner av sidan kvar - från åren 2002 fram till nedstängningen 2007.

Adressen är:
http://web.archive.org/web/20020808164021/www.konspiration58.com/intro.aspSå här såg föreningens hemsida ut.

8 kommentarer:

Johannes sa...

Men måste ställa en fråga.
Hur kan det vara möjligt att inte spela matcherna i sverige? Svenskarna (de vanliga folket) måste ju trott att det skulle spelas en viss match på en arena i sverige vid en viss tidpunkt och om det då inte spelades en match på den arenan just då börjar de väl undra?
50.000 göteborgare utanför nya ullevi måste ju blivit jätteförbannade isf?
Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett svar på min fråga
Skicka ett mail till Flooperpaaf@hotmail.com.

Jag är skeptiskt till er teori men respekterar den och vill gärna att ni överbevisar mig.

UKNOW sa...

Inte så konstigt att inte de där byggnaderna syns idag utanför ullevi, matchen gick på Råsunda ffs!

Anonym sa...

Så här SÅG föreningens hemsida ut???

Det gör den fortfarande.
Den finns på sin gamla URL.
Så sent som för en timme sedan.

Hojping

hönsmamman sa...

Tänkte bara fråga om fotot på den leende tyske målvakten finns nånstans på nätet? Det var med i filmen men jag hittar den inte här eller på konspiration58?

Jeffer sa...

Hej

Intressant att den här skrönan lever vidare.

Allt började ju faktiskt då SVT hade "Konspiratioon" som tema under en hel dag. Där visades en massa inslag som handlade om just sägner, teorier och om hur lätt det är att dras med.

Som avslutning på det hela visades även den s.k. dokumentären om att fotbollsVM 1958 aldrig skulle ha ägt rum. Nu var det ju såhär att dokumentären i sig var ett experiment från just SVT där dom enkelt bevisade det faktum att de flesta vill tro på en osannorlik historia som faktiskt skulle kunna vara möjlig. Vi dras med på samma sätt som myter, skrönor och vandringssägner.

Det innbär alltså att allting i filmen är fejkat och att det inte ens existerade någon konspirationteori om VM-58 innan programmet visades.

Filmen i sig är en enda stor konspiration eftersom det tidigare aldrig fanns tvivel om fotbollsvm 1958. Detta betyder ju inte att man gjorde detta mot de mönniskor som tror på konspirationer. Det var ju tvivlarna och skeptikerna som fick dra den stora nitlotten. Dvs dom som var skeptiska och kritiska till människorna enkelhet och hur lättlurade dom var. I själva verket var dom minst lika grundlurade då dom helt enkelt trodde på att konspirationen existerade.

Anonym sa...

jag är jesus

Anonym sa...

Jag var själv på matchen Sverige-Tyskland på Ullevi. Var jag drogad av FBI eller dylikt?

Anonym sa...

KSP WM 58 är en Konspiration av sig själv. Kolla på SVT, ÅRET VAR 1958.